Welkom bij de Gezonde Viswinkel!

Uw Winkelwagen is leeg.

Ga direct naar hoofd-inhoud »

Recepten voor biologische EKO zalm

In de Gezonde Viswinkel verkopen wij biologische zalm vers en gerookt. De verse EKO zalm is als filet met en zonder vel en als moot leverbaar in verschillende maten tot en met een kilo, of als een hele zijde. De gerookte biologische zalm is in porties van 100 gram of als een hele zalmzijde te koop. Hieronder vind u recepten voor onze zalmen: 

Biologische EKO zalm in bladerdeeg

Biologische EKO zalm in bladerdeeg

Recept voor 6 personen, ideaal voor de feestdagen of om te serveren aan gasten.

Benodigdheden:

Bladerdeeg (voor hartige taart): 11 plakjes uit de diepvries / 2 pakjes uit de koeling voor hartige taart / zelf maken

6 bosuitjes

150 gram cherrytomaatjes

1 bosje dille

1 ciroen

1000 gram biologische EKO zalmfilet zonder vel, hier te bestellen.

2 eigelen

3 el grove zoutvlokken

Zwarte peper

Bereiding:

1) Bladerdeeg op kamertemperatuur laten komen.

2) Oven voorverwarmen op 225 graden.

3) Het groen van de bosui in ringetjes snijden en de cherrytomaatjes halveren.

4) Bodem van de ovenschaal met deeg bedekken, waarbij minimaal de breedte en lengte van de zalmfilet overschreden wordt.

5) De dille erop leggen.

6) De zalm daar boven op leggen en met peper en citroensap besprenkelen.

7) Bosui en cherrytomaatjes erover strooien.

8) Van de rest van het bladerdeeg een deksel maken en op de vis leggen, daarbij de randen stevig aandrukken met een vork.

9) Het deeg met losgeklopt eigeel bestrijken en met zoutvlokken bestrooien.

10) Ongeveer 25 minuten in de oven laten garen.

Eet smakelijk!